Fallstudier av Sigmund Freud

100 kr

Fallstudier av Sigmund Freud

                    

    Om boken

    Denna volym av Samlade Skrifter innehåller de fem stora fallstudierna, populärt kända som Dora, Lille Hans, Råttmannen, Schreber och Vargmannen. Fallstudier är kanske det bästa exemplet    på Freuds jordnära och realistiska syn på vetenskap. Det är det enskilda fallets realiteter som tvingar honom att ses sig efter nya teoretiska formuleringar, som i sin tur måste prövas genom    noggrann observation. Freuds fallstudier är dock inte bara historiska dokument. De vittnar också om Freuds djupt humanistiska ansträngning att sätta sig in i varje individs inre värld av tankar    och känslor, önskningar och rädslor. Dessutom är de enastående litterära prosastycken, spännande som kriminalhistorier, som fortfarande kan trollbinda oss med sin elegans och sina oförutsebara    vändningar.

    Dora, lille Hans, Råttmannen, Schreber och Vargmannen - denna volym innehåller Sigmund Freuds fem klassiska fallstudier i ny svensk översättning. Genom läsningen får vi inte bara följa den    historiska utvecklingen av psykoanalysens centrala tankegångar, den ger dessutom en fascinerande inblick i det psykoanalytiska arbetets vardag och i den psykoanalytiska tekniken. Sigmund Freud    möter oss inte bara som psykoanalysens grundare och centralgestalt, utan också som människa och författare med lysande berättarbegåvning.
   
    Denna pocketupplaga av Fallstudier har hämtats ur Natur och Kulturs uppmärksammade tolvbandsutgåva av Sigmund Freuds Samlade Skrifter i svensk nyöversättning. Förutom originalvolymens inledning    av Andrzej Werbart innehåller pocketupplagan ett nyskrivet förord av Clarence Crafoord.

    Språk: Svenska
    Antal sidor: 712
    Utgivningsdatum: 2002-03-01
    Upplaga: Ny utg.
    Förlag: MånPocket
    Översättare: Lars W Freij
    Medarbetare: Werbart, Andrzej
    Dimensioner: 36 x 178 x 110 mm
    Vikt: 360 g
    SAB: Docba
    ISBN: 9789176438404

    Sigmund Freud

     

    Sigmund Freud (1856-1939), psykoanalysens grundare, har haft en stor betydelse för den västerländska idévärlden.

    Sigmund Freud satte med sina teorier om människans själsliv sin prägel på tänkandet inom skilda områden i hela världens kulturliv. En hel del kritiker har avfärdat hans teorier, men hans tankar    dyker ända oupphörligen upp i olika sammanhang. Få har dock läst Freuds egna texter. I och med att Band XII. Index och register utges 2011, föreligger nu efter många år Samlade skrifter av    Sigmund Freud på svenska i tolv band. Det är ett väldigt arbete som nu har fullbordats. Freuds texter finns därmed i en genomarbetad och tidlös svensk språkdräkt. Detta gör det möjligt för var    och en som är intresserad av själslivet att läsa och begrunda vad Freud verkligen skrev. Varje volym i Natur & Kulturs utgåva av samlade skrifter är försedd med en utförlig introduktion.