Vi och dom av Joshua Greene

120 kr

Vi och dom av Joshua Greene

Våra hjärnor är utformade för att leva i små stammar, att komma överens med en utvald grupp (vi) och att hålla alla andra (dem) borta. Men det moderna samhället har fått världens folk att leva på gemensamma områden, vilket har skapat fantastiska möjligheter och omfattande kulturkrockar. Världen blir allt mindre och de moraliska gränser som skiljer oss åt blir allt tydligare och mer förbryllande. Vi bråkar om allt från skattesatser till homosexuella äktenskap och global uppvärmning, och måste ta reda på om och var vi kan hitta en gemensam värdegrund.

Vi och dom flätar samman neurovetenskap, psykologi och filosofi som belyser de underliggande orsakerna till moderna konflikter och visar vägen framåt. Joshua Greene kombinerar insikterna från sin bakgrund inom experimentell moralfilosofi med det vi har lärt oss av samhällsvetenskap och ställer den centrala frågan: Hur kan Vi samsas med Dem när det De vill känns så främmande för Oss?

Vi och dom kommer att förändra hur du ser på hur moraliskt tänkande fungerar och få dig att inse hur bristfällig vår förmåga att fatta beslut är.

Språk: Svenska
Utgivningsdatum: 2014-12-15
Upplaga: 1Förlag Fri Tanke Förlag 
Medarbetare: Molin, Johannes (form) / Klint, Anna (form)
Dimensioner: 235 x 162 x 25 mm
Vikt: 755 g


Joshua Greene
Joshua Greene är en prisbelönad pedagog och forskare. Han leder Harvard Universitys Moral Cognition Lab, som använder det senaste inom neurovetenskapen och kognitiva tekniker för att undersöka hur moralbaserade beslut fattas.

Recension, ur Filosofisk tidskrift 2016, nr 1.